Praktijk Nora Hof
Psychosociale therapie

Over mij

Mijn naam is Nora Hof. In 1980 ben ik gestart met de opleiding tot A verpleegkundige in het St. Liduina ziekenhuis te Purmerend. Na het behalen van mijn A verpleegkundige opleiding heb ik de B verpleegkundige opleiding gehaald op Duin & Bosch te Castricum. Hierna heb ik gewerkt als A en B verpleegkundige op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling van een Algemeen Ziekenhuis) in Alkmaar en Hoorn. Ik ben ingeschreven in het BIG-register onder BIG-nummer: 69008968030.

Door de fusie van de PAAZ afdeling met het RIAGG en dagbehandeling van Duin & Bosch heb ik 25 jaar gewerkt in het GGZ centrum NHN locatie Hoorn.
Ik heb mij gespecialiseerd in de  GGZ als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige op HBO niveau.  Vervolgens heb ik opleiding en specialisatie cognitief gedrags- en EMDR therapie gedaan.

Ik heb ervaring opgedaan binnen verschillende werkvelden van GGZ, zoals de ouderen zorg met psychische en geriatrische problemen, langdurende GGZ zorg en de kortdurende GGZ zorg waarbij ik diagnostische intake gesprekken heb gedaan en behandelingen heb gegeven bij verschillende psychiatrische ziektebeelden.

Momenteel werk ik als POHGGZ (praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg) bij verschillende huisartsen in West - Friesland.

Mijn werk als POHGGZ bij de huisarts bestaat uit het begeleiden en behandelen van patiënten met psychische problemen c.q ziektebeelden.  Dit kan zijn begeleidende gesprekken en behandeling bij angst, depressie, burnout, en andere levensvragen of ingrijpende gebeurtenissen (relatieproblemen, kinderwens, begeleiding bij het oncologisch proces).

Mijn drive om mijzelf verder te ontwikkelen c.q specialiseren is om mensen een stuk op weg helpen naar eigen herstel en te laten geloven in eigen kracht, dit doe ik door de opgedane ervaring die ik in 39 jaar binnen de somatische en geestelijke gezondheidszorg, door het volgen van opleidingen, bijscholingen,congressen en inter en supervisies vanuit de beroepgroep SPV, POHGGZ, VGCT (vereniging cognitieve gedrags therapie) en EMDR.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) om goed op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen.

Gezien mijn ruime ervaring en scholing binnen de gezondheidszorg ga ik met overtuiging de uitdaging aan om met mijn praktijk te starten.

 
 
 
 
E-mailen
Map